Hemmagjord pizza


800px-Peperoni_pizza

Deg

  • 8 dl mjöl
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Tomatsås

  • 1 burk passerade tomater
  • Lök efter smak
  • Vitlök efter smak
  • Oregano
  • Salt och svartpeppar
  • (olivolja)

Fyllning

  • Riven Mozarella
  • champinjoner
  • salami
  • ananas
  • banan
  • skinka
  • curry

1. Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästenten

2. Häll vattnet över mjölet, lite i taget.

3. Tillsätt salt och blanda runt.

4. Jäs under duk till dubbla storleken, ca. 1 1/2 timme.

5. Häll i 2 msk olivolja längst med plåten.

6. Tryck ut degen direkt på plåten.

7. Låt jäsa 5-6 minuter.

8. Mixa tomaterna och oregano, lök, vitlök,olivolja, salt och peppar.

9. Lägg på tomatsåsen på pizzadegen.

10. Grädda i högsta värme längst ner i ugnen i ca 5-7 minuter.

11. Lägg på fyllningen.

12. Grädda högst upp ytterligare 5-7 min på högsta värme

Pizzasallad

  • 1 vitkål, finstrimlad
  • 2 röda paprikor, strimlade
  • 2 morötter, rårivna
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5-1 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk salt

Blanda grönsakerna i en stor skål.

Koka upp oljor, vinäger, vatten och salt (jag kokade inte upp dom, blev bra ändå).

Häll oljeblandningen över grönsakerna. Blanda om väl.

Smaka av med grovmalen svartpeppar.

Låt stå några timmar i kylskåpet (godare då det stått något dygn). Häll sedan av oljan. Klart!

I kylen håller salladen sig upp till en vecka.

Tips: tycker man att det blir för surt med vinäger, kan man byta ut hälften till citronsaft. Syrligheten blir då ”mjukare”

Källa: blandat från alla möjliga matlagnings-siter, mest recept.nu och tasteline.se, plus lite egna ideér

Omdöme: SÅ mycket godare än färdigköpt!  (men tar aaaaningen längre tid att fixa…)

Vin: Nae, blev vatten till pizza

Etiketter: ,

Lämna en kommentar